Sven van Doorm: ‘Ik ben na mijn revalidatie mentaal sterker geworden’

Jong-Vitesse_1jpg

Middenvelder Sven van Doorm liep vorig seizoen een kruisbandblessure op en kwam daardoor dit seizoen nog niet in actie voor Vitesse U19. De 18-jarige van Doorm is onlangs hersteld en maakte zijn rentree in een oefenwedstrijd tegen de amateurs van SML Arnhem. Waarin hij dertig minuten in actie kwam. De halve finale van de Nike Cup tegen Ajax U19 van afgelopen zaterdag kwam echter nog te vroeg voor de technische middenvelder. Maar zijn officiële rentree bij Vitesse U19 komt steeds dichterbij.

‘Ik liep mijn blessure vorig seizoen op. Het gebeurde op een kunstgrasveld. Ik werd met twee benen getackeld, bleef hierdoor vaststaan in het kunstgras, waardoor ik mijn knie verdraaide. Ik voelde gelijk dat het niet goed was.’
Van Doorm had het in het begin van zijn revalidatie best zwaar: ‘Ik zat in het begin de hele tijd binnen bij de fysio. Ik zag dat mijn teamgenoten stappen maakten, maar gelukkig verliep mijn revalidatie goed. Ik ben mentaal ook sterker geworden. Mijn revalidatie heeft in totaal negen maanden geduurd en heb onlangs in een oefenwedstrijd tegen SML Arnhem dertig minuten mogen meespelen. Ik ben Vitesse dankbaar, omdat ze me goed hebben geholpen.’

Vitesse staat in de Eredivisie A-junioren momenteel op de tweede plaats en staat tevens in de finale van de Nike Cup U19, waarin ze het opnemen tegen de winnaar van de halve finale tussen NEC U19 en Brabant United U19. Van Doorm hoopt dit seizoen nog belangrijk te kunnen zijn voor zijn formatie: ‘Ik wil dit seizoen het liefst zoveel minuten maken en mezelf aan iedereen laten zien. Tijdens de voorbereiding op aankomend seizoen hoop ik 100% fit te zijn, zodat ik mezelf in de kijker kan spelen bij het eerste elftal.’